شما مشتریان گرامی میتوانید از طریق فروشگاه اینترنتی کمپرسور رحیمی، محصولات خود را به راحتی خریداری کرده و دریافت نمایید. در این بخش تفاوت کمپرسور اسکرو و کمپرسور اسکرال را برای شما توضیح داده ایم.
کمپرسور اسکرال
یکی از انواع کمپرسورهایی که در سیستمهای تهویه مطبوع و همچنین سیستم های تبرید استفاده میشوند، کمپرسور اسکرال (Scroll compressor) است. اسکرال نسبت به دیگر انواع کمپرسورها، تکنولوژی پیشرفتهتر و جدیدتری دارد.
ظاهر این دستگاه به صورت استوانهای شکل است و از دو مارپیچ ثابت و متحرک تشکیل شده است. این دستگاهها در انواع سیستمها همچون کولر های گازی خانگی، انواع اسپیلت ها و هواساز مورد استفاده قرار میگیرند. کمپرسور اسکرال در تهویه مطبوع تجاری و سردخانه با ظرفیت ۱۸ تا ۳۵ کیلووات انجام مورد استفاده قرار می گیرد.
به طور کلی برای مناطق گرمسیر استفاده از کمپرسور اسکرال مناسبتر است. مشهورترین برند های تجاری کمپرسور های مخصوص سیستم های تهویه مطبوع و همچنین سیستم های تبرید کمپرسورهای دانفوس و همچنین کوپلند هستند که از لحاظ کیفیت میتوان آن ها را به عنوان برند های برتر در این زمینه معرفی کرد.
دو نوع کمپرسور اسکرال داریم:
-
کمپرسور اسکرال متحرک
در کمپرسورهای اسکرال متحرک، تعداد دور مارپیچ درونی قابل تغییر بوده و به کمک آن می توان میزان هوای متراکم شده و دما و فشار مبرد را تحت کنترل خود داشت.
-
کمپرسور اسکرال ثابت
در کمپرسور اسکرال ثابت تعداد دور مارپیچ درونی ثابت بوده و قابل کنترل نیست. در این حالت برای کنترل میزان هوای متراکم شده، می توان با جابهجا کردن یکی از مارپیچ ها این کار را انجام داد.
کمپرسور اسکرو
این نوع از کمپرسورها به دلیل دارا بودن شکل ظاهری شبیه به حلزون به کمپرسورهای حلزونی نیز معروف هستند.
کمپرسور اسکرو دارای دو حلزون مارپیج شکل هستند که بصورت عکس هم دیگر میچرخند گاز محبوس شده در ابتدای مارپیچ با چرخش آن ها به سمت قسمت انتهایی مارپیچ حرکت میکند فاصله ی انتهای قسمت مارپیچ رفته رفته کم میشود و باعث فشرده سازی گاز به طور کامل میشود و این کاهش حجم باعث حرکت سیال به سمت ادامه مسیر چی شود.
تفاوت های کمپرسور اسکرو و اسکرال
اصلی ترین تفاوت کمپرسور اسکرو و اسکرال در نوع ساخت آن ها و ظرفیت های تولیدی آن ها می باشد. کمپرسور های اسکرال دارای ظرفیت پایین تری نسبت به کمپرسورهای اسکرو است و برای مصارف کوچک تر مورد استفاده قرار می گیرند.
معمولا در چیلرهایی که کمپرسور اسکرال استفاده می کنند به دلیل همین ظرفیت پایین به منظور دستیابی به ظرفیت بالا ،از چند کمپرسور استفاده می کنند.
در چیلرهای اسکرال استفاده از یک تا هشت کمپرسور مرسوم می باشد. چیلرهای اسکرال از ظرفیت 3 تن تبرید (BTU) تا حدود 250 تن تبرید ساخته می شوند و بسته به اندازه چیلر تعداد کمپرسورها متفاوت می باشد.
این تعداد بالای کمپرسور (اگر هر کمپرسور را دورثابت و یک مرحله در نظر داشته باشیم)، باعث افزایش تعداد مرحله های زیر بار رفتن چیلر خواهد شد. به طور مثال چیلری که از چهار کمپرسور اسکرال بهره میبرد، دارای چهار مرحله کنترل ظرفیت است و بنا به ظرفیت مورد نیاز این کمپرسورها زیر بار خواهند رفت.
از نظر تعمیر و نگه داری کمپرسورهای اسکرال معمولا کمپرسورهای غیر قابل تعمیر می باشند و پلمپ می باشند که در صورت خراب شدن ، کمپرسور باید تعویض شود.
البته در سیستم های چیلر اسکرال نوین، در صورت غیر عملیاتی شدن یک کمپرسور، باقی کمپرسورها به کار خود ادامه می دهند و این می تواند یکی دیگر از مزایای استفاده از این چیلرها باشد.
در نهایت تعداد بیشتر کمپرسور ها علاوه بر کاهش میزان مصرف برق در ساختمان های مسکونی (به علت روشن نبودن همزمان تمامی فن کویل ها)، باعث طول عمر بیشتر دستگاه، و نگه داری بهتر و راحت تر سیستم ها می شود.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید.